Forum Indeks
Forum for E-skakklubben
 
 FAQFAQ   SøgSøg   Tilmeldte brugereTilmeldte brugere   GrupperGrupper   TilmeldTilmeld 
 ProfilProfil   Login for at vise private beskederLogin for at vise private beskeder   LoginLogin 

Rygning igen-igen
Gå til side Forrige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
 
Skriv nyt emne   Besvar indlægget     Forum Indeks -> Generelt
Vis foregående emne :: Vis næste emne  
Forfatter Besked
Lau BjernoIndmeldt: 24. jan 2005
Indlæg: 3482
Geografisk sted: Danmark

IndlægSkrevet: Søn sep 09, 2007 4:20    Emne: Besvar, med citat

Kent! Læs lige dit seneste indlæg igen. Man får helt lyst til at synge Amen, amen, a-amen! Kan du ikke se, at det da er dig, der fremstår som en hellig fanatiker.

Rygning er konfliktstof og vil altid være det, så længe nogen ønsker at ryge, hvor også ikke-rygere opholder sig. Og der findes ikke noget tilfredsstillende kompromis! Mange rygere tror, at der gør, fordi der tidligere fandtes regler f.eks. om at der ikke måtte ryges de første to timer under et skakparti, men at det derefter var lovligt. Men det kompromis har jo aldrig været godt! Det var blot for en tid den bedst opnåelige reduktion af rygernes tyrani!

Og hvorfor skal det være forkert at ville forbyde rygning? Det er beviseligt særdeles sundhedsskadeligt - både for rygeren og for de sagesløse, der måtte opholde sig i hans nærhed! Hvorfor i alverden skulle man tillade den slags? Det har da ikke en skid med fanatisme eller hellighed at gøre. Vi forbyder jo også folk at køre bil uden sikkerhedssele, motorcykel uden styrthjelm osv. Kald det så bare formynderisk, men det redder altså mange liv!

Jeg ser ikke noget forkert i at beskytte mennesker imod deres egen dumhed. Det ser jeg tværtimod noget godt og rigtigt i!
Lige som voksne beskytter deres børn ved at sætte grænser og udstede forbud, lige sådan beskytter samfundet sine borgere med love og regler.

Jeg ville ikke have de ringeste skrupler over at fratage dig din tobak, for jeg ved, at det ville være at gøre dig en stor tjeneste! Du ville hurtigt vænne dig til at undvære, og snart ville du opdage, hvor meget bedre du fik det. Efter et par år ville du sandsynligvis slet ikke kunne forstå, hvordan du nogen sinde kunne være så dum at ryge.

Jeg ser kun én eneste grund til ikke at totalforbyde rygning: At et sådant forbud desværre ville være praktisk umuligt at håndhæve i dag.
_________________
En fejl er altid delvis korrekt
------------------------Tartakower
Tilbage til toppen
Vis brugerens profil Send privat besked Besøg brugerens webside
Vis ikke emner ældre end:   
Skriv nyt emne   Besvar indlægget     Forum Indeks -> Generelt Alle tidspunkter er GMT + 1 (CET/Europa)
Gå til side Forrige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Side 8 af 8

 
Gå til:  
Du kan ikke skrive nye indlæg i dette forum
Du kan ikke besvare indlæg i dette forum
Du kan ikke rette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke slette dine indlæg i dette forum
Du kan ikke stemme på afstemninger i dette forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group