Velkommen til E-skakklubben!
 


 

Visitkort for Stefan Bøgh (1137) - korttids: 1300

Det er kun sponsorer af eskak.dk, som
har adgang til at se andre spilleres
statistik og partier. Du kan blive sponsor
i et år for 50,- kr. Se siden: støt eskak.dk

Bor i Haderslev og er ikke mere i arbejde. Uddannet i slagteribranchen n
Indmeldt 10. 12. 2005. Medlem i 13 år og 102 dage.
Har pt. ret til 21 feriedage.
Sidst set onsdag den 13. april 2016 kl. 00.56
Det er 1071 dage, 2 timer og 42 minutter siden.

Alder: 56 år. Har spillet skak i 14 år. Skakklubmedlem i Haderslev. Er gift.

"Lærte helt tilbage i 70´erne at spille skak efter en lærebog af Bobby Fischer, men har ikke spillet konsekvent siden da. Er aldrig blevet særlig dygtig til det, men nu da jeg har tiden til det, vil jeg gerne fordybe mig i spillet.
Jeg har prøvet forskellige ting både uddannelsesmæssigt og arbejdsmæssigt.
Jeg er udlært i slagteribranchen som tarmrenser men har måttet opgive dette på grund af sygdom. Desuden har jeg en gammel HF-eksamen og med den har jeg forsøgt mig i 3 semestre på statskundskab i Århus, hvilket er længe siden nu, men jeg synes det skal med.
Derudover har jeg arbejdet som kabelgraver, postarbejder og studievært i en lokalradio.
I 2001 fik jeg tilkendt mellemste førtidspension på grund af en psykisk lidelse.
Jeg interesserer mig levende for politik og samfundsforhold og bruger min tid på at deltage i den politiske debat via nettet og aviserne.
Min hustru er også førtidspensionist, og vi har valgt et barnløst ægteskab mere eller mindre frivilligt. Vi blev gift i 1998, og jeg har ikke andre ægteskaber bag mig ( og jeg har heller ingen børn andre steder ).
Musik er også en af mine mange interesser. Jeg lytter meget til musik og spiller også selv guitar af og til. Hvad angår musiske genrer er jeg åben for næsten alt undtaget musik som er udenfor pædagogisk rækkevidde ( jeg tænker på heavy metal og satanistisk musik i det hele taget ).
Desuden skriver jeg gerne digte lejlighedsvist. Dem har jeg samlet i forumet http://www.digte.dk

Jeg skriver om mangt og meget, og jeg ser det som en terapeutisk proces.
Derudover weblogger jeg en del i forskellige fora. TV 2 bloggen har jeg forladt på grund af niveauet.
Sidst men ikke mindst er jeg levende interesseret i religion og aktiv udøver af kristendom. Jesus sætter mennesker fri den dag i dag.
Jeg skylder Jesus mit liv. Han døde for, at vi kan få nyt liv igennem Ham.

Som skakspiller er jeg nok ikke den mest durkdrevne, og jeg har da også fået nogle bank, blandt andet af Knud Nielsen, som jo ligger langt over mit niveau.
Jeg spiller skak, fordi jeg kan se en skønhed i spillet med alle de muligheder og facetter det har. Man ved altid, hvordan det står til med en, når man har spillet et parti. Jeg har ikke fundet noget andet forum på nettet, hvad angår skak, der fungerer lige så godt som dette. En stor ros skal hermed gives til Brian, som gider have alt det bøvl, det medfører at holde dette forum i gang.
Jeg er altid klar til en venskabelig udfordring for spillets skyld, så hold dig ikke tilbage. Jeg spiller gerne med alle. Når jeg somme tider siger nej til en udfordring, er det fordi jeg har for mange partier i gang på en gang. Så bliver jeg stresset af det og taber partier i lange baner. Du kan så bare udfordre mig senere igen. Før eller siden skal vi nok komme til at spille et parti eller flere.
Jeg bor i den Sønderjyske by Haderslev, hvor der er mange muligheder for at få oplevelser. Bland andet er der gode muligheder for musiske oplevelser.
Derudover er der også en velfungerende skakklub, som jeg dog ikke er medlem af mere. Desuden har vi domkirken som er en oplevelse værd. Den skal ses indvendigt, når ens vej fører til Haderslev. Vi har en naturskøn park ved dammen, som ligger midt inde i byen. Dertil kommer havnen som er flot, når den er fyldt med de riges lystbåde ( Vi andre får jo sjældent lov til andet end at kigge...).
Biblioteket er også en kvalitet for byen samt det tilhørende aktivitetshus, hvor den legendariske Erik Kock er tilknyttet ( ham der står for Kløften festivalen ).
Haderslev byråd er i disse år styret af de borgerlige, og det mærker vi også.
Den ene spareforanstaltning efter den anden hagler ned over de socialt svage.
Jo jo: " Det går godt i Danmark". Men pyt! Når vi ikke har flere penge, holder det vel op af sig selv.

By the way. Klimakatastrofen kan vi ikke gøre noget ved. Det vi kan udrette er minimalt. Alt er skabt af Gud, og det hele ligger i hans hænder. Hans vilje sker.
Så spil bare skak og sov roligt om natten. Al snak om klimakatastrofen er en ny måde at trække penge op af folks bukselommer på. Grønne skatter og så videre vil gøre livet surt for os alle i de kommende år.
Nogle gange får man den skumle tanke, at det bedste ved os egentlig kun er vores penge. Men det er jo nok også sådan, det er .
Alligevel forbliver livet et mysterium, som ingen videnskabsmand kan udgrunde og Gud ske tak og lov for det.
Hvordan blev alting til? Ved en banal tilfældighed? Det såkaldte big bang?
Den dag et leksikon kan opstå ved en eksplosion i et bogtrykkeri, bliver det måske plausibelt for mig, men det er mig bekendt endnu ikke sket.
Når de liberale økonomer kan mene, at økonomien styres af en såkaldt "usynlig hånd" ( Adam Smith ), så kan Gud også styre verdens gang. Ham kan vi jo heller ikke se med det blotte øje, men derfor kan Han jo godt være der alligevel.
Filosofferne har uendelige tankerækker om stort og småt, men det har ikke ændret mennesket. Det er grundlæggende, hvad det er.
Kun Gud kan ændre et menneske grundlæggende, da Han jo har skabt os.
Det tror jeg på, også selv om jeg ikke kan bevise det. Videnskaben kan jo heller ikke føre sammenhængende bevis for deres teorier.
Det er dog tankevækkende, at så intelligente mennesker som videnskabsfolk jo må formodes at være, hellere vil nedstamme fra aberne end at være skabt af Gud.
De anslår jorden til at være milliarder af år gammel. Ja de bruger astronomiske tal, som ingen kan forholde sig til. Heller ikke dem selv. Dermed umuliggør de allerede på forhånd deres egen bevisførelse.
Tidens guder er penge, sex, magt og viden. Medierne pumper os med budskaber fra disse guder, og mange menneskers tilværelse går fuldstændigt i stykker på grund af vildledningen, som disse budskaber forårsager.
Vi tyranniseres af sundhedsbudskaber og budskaber om at tegne en fed kapitalpension, selv om vi ikke bliver gamle nok.
Hvad med al den radioaktive stråling som Tjernobylkatastrofen forårsagede?
Værket stod fuldstændigt åbent efter eksplosionen i 9 dage, hvor strålingen bare sivede ud i luften. Det er ikke bare forsvundet. Det er ikke noget under, at så mange mennesker bliver syge. Hvad med Hiroshima og Nagasaki?
Det er som at vinde i lotto, hvis man undgår nogen form for sygdom i den verden, vi lever i. Så vær glad for dit liv, og gør noget for andre end kun dig selv.
Sæt din lid til Gud. Han vil før dig igennem. Han er værd at regne med. Det ved jeg af erfaring. Det liv du har, er en gave. Det er ikke bare en tilfældighed.
Der er en mening med det. Meningen er, at du skal være noget for andre.
Vær god mod dine medmennesker, også selv om det nogle gange synes surt.
Gud ser dit hjerte. Han regner med dig. Hos Ham er der ingen personsanseelse.
Vi betyder alle noget for Ham.
Hans væsen er kærlighed, og Hans karakter er retfærdighed. Han er den kilde, som giver mennesker kraft på ny. Ofte ser man det, når mennesker befinder sig i de største livskriser, at Gud er den, som kan bringe dem på fode igen. Der findes basalt set to typer mennesker i denne verden. Dem der knækker én for en tid, og dem der hjælper en op igen. En særlig tak til de sidste. Jeg har været så langt ude i mit liv, at der kun var én, der virkelig kunne hjælpe mig. Nemlig Ham som skabte mig.

Siden jeg sidst skrev i denne profil, har jeg meldt mig ind i Haderslev skakklub igen.
De er nogle flinke gutter, og vi har det hyggeligt.
Jeg har sat mine 3 guitarer til salg, fordi jeg vil hellige mig skakspillet i større grad.
Desuden vil jeg lære at spille harmonika i stedet for. Det passer bedre til min alder.

I dette skakforum har jeg mødt mange flinke gutter, og jeg synes,at vi har en god omgangstone. Lige som i Haderslev skakklub. Det er jeg glad for.

Med hensyn til spørgsmålet om talentshow eller vild med dans, er jeg til talentshowet på DR 1. Det er god undherholdning. Jeg gider ikke se statsministerens kone feje hen over gulvet i en politisk tango. Det, synes jeg, er anstrengende at se på.Nå! Skal vi spille skak?

Blomstre som en rosengård
Tekst: N. F. S. Grundtvig, 1837
Melodi: J. P. E. Hartmann, 1861

Blomstre som en rosengård
skal de øde vange,
blomstre i et gyldenår
under fuglesange,
mødes skal i stråledans
Libanons og Karmels glans,
Sarons yndigheder.

Ryste mer ej noget knæ,
ingens hænder synke,
skyde hvert udgået træ,
glatte sig hver rynke,
rejse sig det faldne mod,
rinde let uroligt blod,
frygt og sorg forsvinde!

Herren kommer, Gud med os,
troen på ham bier,
byde skal han fjenden trods,
som sit folks befrier;
alt betales på ét bræt:
fjenden sker sin fulde ret,
folket dobbelt nåde.

Skæres for den sorte stær
skal da øjne mange,
døve øren, fjern og nær,
høre frydesange,
som en hind da springer halt,
stammer, som for målløs gjaldt,
løfter klart sin stemme.

Så i Herrens helligdom
grant Esajas spå'de,
tiden randt, og dagen kom
med Guds lys og nåde,
med den Guds og Davids søn,
som gør end, i lys og løn,
paradis af ørke.

Ære med vor høje drot,
med hans Ånd tillige!
Sammen de gør alting godt
i vort himmerige,
døve, selv på gravsens bred,
øren får at høre med,
stummes læber sjunge.

Højt bebude gyldenår
glade nytårssange:
Blomstre som en rosengård
skal de øde vange,
mødes skal i stråledans
Libanons og Karmels glans,
Sarons yndigheder!

( Grundtvig har skrevet omkring 1500 salmer så vidt jeg er informeret. En ting er sikkert. Havde man på den tid haft den psykofarmaka vi har i dag, ville han kun kunne have skrevet en forsvindende brøkdel af dette betragtelige antal, da han også var sindslidende i perioder. En salme som " Hil dig frelser og forsoner" er noget af det ypperste for mig. En kedelig tendens i tiden er, at med hensyn til netop denne salme, har de mennesker som gengiver den i forskellige medier en ubændig trang til at censurere flere af versene bort, så den ikke er komplet mere. Man kan ikke lide, det han skriver, fordi det skiller marv fra ben. )


Hil dig, frelser og forsoner!

Tekst: N. F. S. Grundtvig, 1837
Melodi: C. C. Hoffmann, 1878

Hil dig, frelser og forsoner!
verden dig med torne kroner,
du det ser, jeg har i sinde
rosenkrans om kors at vinde,
giv dertil mig mod og held!

Hvad har dig hos Gud bedrøvet,
og hvad elsked du hos støvet,
at du ville alt opgive
for at holde os i live,
os dig at meddele hél?

Kærligheden, hjertegløden,
stærkere var her end døden,
heller giver du end tager,
ene derfor dig behager
korsets død i vores sted!

Ak! nu føler jeg til fulde
hjertets hårdhed, hjertets kulde!
Hvad udsprang af disse fjelde,
navnet værdt, til at gengælde,
frelsermand, din kærlighed?

Dog jeg tror, af dine vunder
væld udsprang til stort vidunder,
mægtigt til hver sten at vælte
til isbjerge selv at smelte,
til at tvætte hjertet rent!

Derfor beder jeg med tårer:
Led den ind i mine årer,
floden, som kan klipper vælte,
floden, som kan isbjerg smelte,
som kan blod-skyld tvætte af!

Du, som har dig selv mig givet,
lad i dig mig elske livet,
så for dig kun hjertet banker,
så kun du i mine tanker
er den dybe sammenhæng!

Skønt jeg må som blomsten visne,
skønt min hånd og barm må isne
du, jeg tror, kan det så mage,
at jeg døden ej skal smage,
du betalte syndens sold!

Ja, jeg tror på korsets gåde,
gør det, Frelser, af din nåde.
Stå mig bi, når fjenden frister!
ræk mig hånd, når øjet brister!
sig: vi gå til Paradis!Jeg har boet i Haderslev siden 1987.


" Løgnen binder. Sandheden frigør. Den som er fri er virkelig fri." ( Stefan Bøgh )

:-) " While you point your fingers someone else is judging you." ( Bob Marley )

" We share the same biology regardless of ideology." ( Sting )

Se iøvrigt: http://www.radiofreja.dk
"