Velkommen til E-skakklubben!
 


 

Visitkort for Sander Ehmsen (2076) - korttids: 1784

Det er kun sponsorer af eskak.dk, som
har adgang til at se andre spilleres
statistik og partier. Du kan blive sponsor
i et år for 50,- kr. Se siden: støt eskak.dk

Bor i Odense og er studerende (Statskundskab, Økonomi og Dansk).
Indmeldt 10. 6. 2004. Medlem i 14 år og 287 dage.
Har pt. ret til 21 feriedage.
Sidst set onsdag den 13. september 2017 kl. 20.27
Det er 554 dage, 20 timer og 51 minutter siden.

Alder: 32 år. Har spillet skak i 16 år. Ikke medlem af en skakklub. Er samlevende.

"Jeg startede med at spille skak i klub, fordi min mor syntes, jeg burde få mig en interesse. Hun havde nok ingen idé om, hvad hun havde startet. Jeg startede i Faaborg Skakklub. Jeg blev selvfølgelig hurtigt bidt af det og nød, at der var mange forskellige styrkeniveauer i Faaborg - lige fra juniorerne på ca 1000 til mesterspillerne med Mikael Rask i spidsen med dengang 2050.
Bjarne Lindenskov nød, at der var kommet en til klubben, der også delte hans interesse for korrekt skak. Altså ikke fuskeri, men fornuftigt spil, der langsomt ville medføre et angreb. Jeg lærte derfor de simple tommelfingerregler hurtigt – og det er også hovedsageligt dem, mit spil i dag er bygget op omkring. Faaborg er selvfølgelig ikke nogen stor by, og efter gymnasietiden, hvor jeg brugte betydeligt mere tid på skak end på lektier, tog jeg til Odense. Her var Frem det naturlige valg, fordi det er 'ungdomsklubben' i Odense – hvad det både har af gode og dårlige elementer (dynamik og støj).

Odense er hjemby for mine studier, der først startede med Dansk, så Statskundskab, og så et tilvalg på bachelordelen i Økonomi, og snart en kandidat i Økonomi. Selve dansk-delen har jeg ikke lagt væk, men jeg har svært ved at se mig selv få et arbejde med det som mit hovedfag. Udsigterne er noget mere lyse med Økonomi og Statskundskab.

Jeg ser egentlig ikke mig selv som nogen dygtig skakspiller, men det er nu alligevel lykkes mig at blive mesterspiller. Jeg kæmper mod at elske at spille slutspil, hvor jeg står en lille smule bedre på den ene side, og på den anden side ikke at skulle affinde mig med halvdårlige stillinger i midtspillet. Når jeg taber, sker det som oftest på grund af halvsløje åbninger. Men ikke her på e-skak, der er der jo masser af tid til at kigge sig omkring efter mere kritiske fortsættelser.

Skak for mig er altså en blanding af bestemt ikke at bryde sig om at tabe, og derfor ikke at ville lave strukturelle svækkelser, jeg ikke helt kan gennemskue konsekvenserne af, og et forsøg på også at spille aktivt nok til, at jeg kan udligne med Sort og bibeholde min fordel med Hvid.
Jeg er, som mange andre skakspillere på mit niveau, ikke så god all round, og jeg holder mig derfor til de samme åbninger – som jeg selvfølgelig reviderer, hvis jeg synes, de trænger til det.

Skak er en hobby!"