Velkommen til E-skakklubben!
 


 

Visitkort for Per Arnt Rasmussen (1972) - korttids: 1645

Det er kun sponsorer af eskak.dk, som
har adgang til at se andre spilleres
statistik og partier. Du kan blive sponsor
i et år for 50,- kr. Se siden: støt eskak.dk

Bor i Odense og er Pædagog & Healer af mennesker og hunde
Indmeldt 28. 6. 2004. Medlem i 14 år og 267 dage.
Har pt. ret til 21 feriedage.
Sidst set torsdag den 28. februar 2019 kl. 09.20
Det er 19 dage, 17 timer og 26 minutter siden.
Spiller på holdet: gamle vestjyder

Alder: 54 år. Har spillet skak i 42 år. Skakklubmedlem i Læseforeningen. Er gift. Har 4 hunde.

"Tror du på rating?? Det skal du ikke!
Ingen er større end at han/hun kan ligge ned som min gamle skakven Gregers Petersen (højde 156 cm) sagde :)

Men ellers er det ca.2040 dansk rating, ELO 2080,k-skakrating 2110.
Grunden til at jeg skriver det er selvfølgelig for at lægge et røgslør ud for at jeg måske er lidt rusten i nærskak! Ligesom hos mange andre svinger den reelle spillestyrke mellem 0-2500 i faser af partiet også i Eskak:)
Personligt foretrækker jeg dog når den er mellem 1800-2500

Hvad er vigtigere end skak? http://www.hundefamilien.dk/ Healing af mennesker og hunde samt viden om hunde

Andre kompetencer udover jobbet som pædagog siden 1984 bl.a.
Healer Per-Arnt:
På Facebook søg på Healer Per Arnt
Hjemmeside, se under healing på http://www.hundefamilien.dk/

Healing af mennesker - og hunde - tilbydes!
Evt.kombineret med rådgivning om hunde

- uddannet Reikihealer af 2.grad 2016
- uddannet clairvoyant rådgiver 2016
- uddannet hvalpe-unghunde-familiehundetræner i DKK 2016
- hundetræner i soft agility DBSK

- diplomuddannelse i ledelse 2014

- træning og coaching af skakspillere (sådan øger du din spillestyrke/rating betydeligt)
- underholdende oplæg om skakkens verden og personligheder
- storyteller, kan fortælle i timevis ud fra børneperspektiv f.eks om indianerliv på prærien, Vietnamkrigen, kendte og ukendte personers liv, eventyr m.v.
- rådgivning og vejledning i forbindelse med hunde, lige fra anskaffelse til adfærd, hundeproblemer, hundesprog og træning

Har engang fået det privilegium at nedskrive en vens erindringer fra Vietnamkrigen, uanset hvad præsidenter og statsministre siger for at retfærdiggøre krig, er der kun en sikker taber i alle krige og det er civilbefolkningen.
Og det er jo lidt trist! Bogen udkom november 2014, vil du vide mere så se her:
http://mellemgaard.dk/product/den-mirakuloese-rejse-fra-ris-til-kartoffel-en-livshistorie-1050/

Har 4 kloge hunde, Sille vinder dog kun 2 ud af 5 partier mod sin ejer.
Bella blev klubmester engang (ikke førerens skyld)!
Klara må vente lidt med at lære det, hun er kun 3 år.

"Kom brikkerne i en hat, ryst den kraftigt,hæld dem ud på brættet fra en halv meters højde, og du har Steinitz´s stil" (Bird)

Det værste du kan udsætte en modstander for er når du tvinger ham til at tænke selv! Så går det galt.... (Pers råd til håbefulde skakspillere)

Lille "Camomilla "på 6 år siger til sin pædagog: Hvor er jeg glad for at jeg tog med på tur i dag (til Enø) - solen skinner og fuglene piver!


Lidt skakerindringer:

Den væsentligste motivation for mig til at spille skak, har altid været det sociale element og at det skulle være sjovt!
Fra min tid i min første skakklub Skælskør-Eggeslevmagle Skakklub, hvor vi spillede ude på landet i Eggeslevmagle Forsamlingshus, husker jeg en episode fra 1978, hvor jeg var 14 år, og hvor vi sad bænket om bordene, og der var blevet serveret kaffe med sukkerknalder og ostemad . På bordene var der således godt fyldt op med kopper og tallerkener og brikker der var blevet slået undervejs.
På et af nabobordene sad en af klubbens stærkeste spillere dengang den tidligere formand for Skælskør Skakklub Bernt Larsen, og var i vanskeligheder på brættet mod den rutinerede Leif Jacobsen. Bernt spillede hvid i Kieseritsky-varianten i Kongegambit (1.e4 e5 2.f4 exf4 3.Sf3 g5 4.h4 g4 5.Se5 Dh4+) , det blev mere og mere kompliceret og han tænkte og tænkte, ja faktisk var han så dybt koncentreret om spillet, at han greb en bonde der af form mindede om enden på teskeen, og begyndte at røre rundt i kaffen.
Dét var et overraskende hiv, som han opdagede da bonden var nede i koppen, og straks skyndte han sig at hive den op igen og tørre kaffen af.
Rent faktisk var han ved at gentage nummeret en måneds tid senere ved præcis det samme bord, men opdagede det da bonden endnu ikke var nået ned i kaffen, og forklarede rød i hovedet sin modstander om vanens magt….
Det skal også lige nævnes at luften altid var tyk af røg fra cerutter, cigarer og cigaretter, så det kunne faktisk være svært at se hvad der skete på brættet, når øjnene begyndte at løbe i vand ud på aftenen , men til gengæld holdt vi en kaffepause og hyggesnakkede mens vi nød den gode stærke kaffe med en ostemad og levende underholdning fra lokalerne ved siden af, hvor der tit var gymnastik og høj musik.
Men nu er der jo næsten ikke nogen der ryger i klubberne mere, så vi trækker vejret lettet og snupper et drag af astma-sprayen imens.

Klubben var slået sammen af Skælskør og Eggeslevmagle Skakklubber i 1974, de stærkeste spillere var omgivet med dyb respekt; den skrappe Karsten Foli(skak & bridgespiller), der kunne flere meter teoribøger udenad, angrebsmesteren Svend Nielsen (nu skak & billardspilleren Svend Eckert) , slutspilseksperten Johs.Ravn og de tidligere klubmestre som indimellem dukkede op i klubben - når de ikke spillede bridge altså – Henning J. Pedersen & O.Lomholt (spillede i landsholdsklassen i 1950-erne).
Frode Fihl-Jensen (landsholdsklassespiller omkring 1970) og Eggeslevmagles klubmester i starten af 70-erne, Jens Engelstoft (senere Næstved), havde også sat deres ”aftryk” i klubben.
Vi havde i den lille klub ude på landet en skakkultur med inspirerende rollemodeller, og det var medvirkende til at vi kæmpede alt hvad vi kunne i partier mod folk fra andre klubber, uanset om man havde en realistisk chance mod stærkere modstandere eller ej, og uanset om man målt med vores dages inflationsramte ratingtal måske kun havde et par spillere af mesterstyrke sidst i 1970-erne.

I naboskakklubben Fuglebjerg var det Christian Winther (nu Læseforeningen) der var klubbens inspirerende angrebsspiller, mesterspiller, formand og primus motor, mens Svend Mortensen var Skælskør-Eggeslevmagles hjertevarme formand og de 2 klubber slog sig blandt andet sammen om simultanskak med Stormester Bent Larsen
Der var en masse simultanskak og foredrag med Bent Larsen dengang i Syd- og Vestsjælland, og det var inspirerende for de unge mennesker i klubberne og den begyndende skoleskak der spirede frem.

En af mine skak- og fodboldvenner i Skælskør var flygtning fra Ex-Jugoslavien, og havde delt celle med Stormester Ljubomir Ljubojevic, som dengang var en af de bedste skakspillere i verden, og som lærte ham skakspillets finesser. I fængslet havde de åbenbart den djævelske uvane at komme kviksølv i folks mad, hvilket ikke var sundt for nogen.
Ljubojevic var så kendt at han forholdsvis hurtigt kom ud igen, og min ven kom også ud i friheden igen, forhåbentlig uden at tage kviksølv med, men helt sikker er jeg faktisk ikke.
Min vens spil var fantasifuldt som stormesterens, og det lykkedes at få ham til at spille en del, men han forsvandt pludselig fra jordens overflade en dag, det forlød at hans indtægter ikke stammede fra store tipsgevinster alligevel.
Øv.

Omkring 1983 var det tid til Slagelse Skakklub og Slagelse Gymnasium
Bent Larsen var så venlig at opkalde en åbningsvariant efter mig (dengang Per Hansen, Skælskør), idet jeg skrev til ham I Skakbladet om en af de varianter vi testede på gymnasiet i frikvartererne, og som jeg ikke kunne finde i ”Encyklopedien” dengang.
Det var ”Hansen-forsvaret” i Kongegambit 1.e4 e5 2.f4 exf4 3.Sf3 g6?! Som han var opfindsom nok til at udvide med 4.d4 Lh6!?.
Selvfølgelig fandt vi gendrivelsen i vores 1-minutspartier, og selvfølgelig kom 3....g6 nu pludselig med i næste udgave af Encyklopedienen, som noget 2 russere havde spillet engang….
Men vores gendrivelse er der aldrig nogen der har fundet!
Men for en ung skakspiller var det dejligt at vores stormester gad kigge seriøst på de åbningsproblemer den unge amatør kom med!

Under en af de utallige skakturneringer i Næstved i midten af 80-erne spillede jeg i en af hurtigskakturneringerne mod bl.a. den noget yngre 1.klassesspiller Mikkel Antonsen, som uden videre kunne de 17 første træk i hovedvarianten i Kongeindisk, og da jeg – selvom jeg var mesterspiller - ikke kunne træk 18 osv. blev jeg snart spillet ud af banen! Mikkel opnåede også en præmie, og Agner Jensen som var turneringsleder syntes at jeg også havde lavet et eller andet godt indimellem, i hvert fald fik jeg overrakt en trøstpræmie for min kampvilje, efter at de officielle præmier var overrakt – et par agurker fra Agners have – og da jeg netop havde en madpakke med leverpostejmadder med (uden agurk) og i øvrigt ikke havde mange penge, var det en meget velkommen præmie!

1988 flyttede jeg til Næstved og et par år efter skiftede jeg til Næstved Skakklub, efter at Skælskørs storhedstid i Mesterrækken desværre fik en ende.
Jeg var med på 2-holdet i Næstved, som spillede i Mesterrækken eller 3.Division, hvor vi kæmpede som død og djævel for hinanden, vi havde et godt sammenhold; vi havde også den gode vane at give hinanden hånden inden matchen, for at ønske held og lykke.
Vi skulle spille mod Færøerne i det færøske Hus i København, og jeg havde begået den sportsligt ukorrekte handling at indtage alkoholiske drikke i løbet af natten og gå tidligt i seng, så tidligt at det blev til lidt mere end 1 times søvn, førend vi skulle af sted mod Københavnstrup.
Da vi nåede frem syntes jeg at omgivelserne sejlede lidt ,og gik på toilettet inden partiet, og kom også ud igen inden partiet startede.
Så fik jeg øje på Poul Skovsgaard og glad over at være på hold med sådan en stabil skakkæmpe, rakte jeg hånden frem for at ønske ham held og lykke med det kommende parti.
Stor var min forbløffelse da Poul sagde: ”Dig vil jeg sgu´ ikke gi´ hånden” og vendte sig væk
Overraskelsen varede indtil jeg kom i tanker om at jeg havde givet ham hånden 10 minutter tidligere.
Så var det op til partiet mod stærke Heini Olsen , og det lykkedes at overraske ham i åbningen med en ide af Bent Larsen, så Heini tænkte og tænkte.
Jeg kunne lige så godt få det bedste ud af situationen og satte mig med hænderne om hovedet, så det så ud som om jeg tænkte (!), og tog mig en lille slapper, og da jeg ikke snorkede opdagede Heini ikke noget - efterhånden vågnede jeg op til dåd, og remis-en var sikker.
Jeg tror at Næstved måske ligefrem vandt matchen efter nogle afsindige tidsnødsdramaer ved Thomas van Dijk (senere Farum) og Michael Taankvist.

På vej til Løvfaldsturneringen i Ringsted 1993 havde min ven Anders Arnkilde på stationen købt nogle Anders And-figurer til sine små nevøer, og da vi ankom til spillestedet udskiftede vi resolut kongerne i vores partier med de farvestrålende figurer.
Anders skulle spille med turneringsleder Poul Buhl som altid har haft megen humoristisk sans, men Anders og Poul valgte altså at gemme brikkerne igen, mens Jens Erik Hald & undertegnede syntes at vi ville spille lidt sjov og underholdende skak, og beholdt Mickey Mouse & Joachim von And på brættet, mens tilskuerne af en eller anden grund vrimlede om brættet resten af aftenen.
De 2 spillere lod naturligvis som ingenting, og iført pokerfjæs gennemførte vi partiet, som retfærdigvis sluttede remis, om end den listige mus undervejs havde fået gravet hul ind i Joachims pengetank…
Det er altså svært at koncentrere sig i dårlig belysning når ens konge er skiftet ud med en figur fra Anders And & Co., så hvis du absolut skal gøre det, så sørg for at der er en ordentlig belysning.
Måske var det et varsel om at jeg allerede dengang burde have anskaffet mig et par briller.

Til skakfestivalen i Aarhus 1997 deltog min ven og kollega Bo Munksgaard og jeg, vi skulle have en uge med skak døgnet rundt, men det gik anderledes, bl.a. er jeg senere blevet gift pga.den oplevelse.
Ude på toilettet hilser jeg på en pæn ældre herre som jeg synes jeg kender, og det gør jeg også for det var såmænd Bent Larsen, og efter en nærmere præsentation erindrer han sørme et par af mine partier som han IKKE bragte i sin skakspalte (så kan man altid fundere over hvorfor det var nogle
andre der blev bragt)…
Det var senere en fantastisk oplevelse at se den smilende og charmerende Stormester Larsen i efter-analyserne af sine partier, hvor de stakkels unge mennesker han havde spillet mod , skulle forsvare sig på brættet og uden for brættet mod en sand strøm af kommentarer, vitser og analyser på spansk, engelsk og dansk mod en Bent Larsen i verbal topform og omgivet af hans kone og utallige fans, det har ikke været nemt at være i deres sko, og formentlig vil de aldrig nogensinde få nok selvtillid til at kunne vinde over ham!
Endnu hårdere at omgås for de unge mennesker var den anden verdensstjerne Korchnoi, som med sin charmerende russiske accent havde for vane at lave utallige 10-15 træks analyser efterfulgt af ordene ”And then you are lost!”, og når det unge menneske så ville gøre indsigelser, kom der bare 10-15 træks analyser på få sekunder som de overhovedet ikke havde chancen for at gennemskue, og til sidst måtte de så luske væk fra brættet , mens Korchnoi smilede og hyggede sig med sine fans, mens han inderst inde godt vidste, at det han havde spillet ikke var helt fint i kanten!

1999 flyttede jeg til Fyn.

I 2003 blev Næstved Skakklub 100 år, det blev bl.a. fejret sammen med Alexei Shirov som er et meget sympatisk menneske.
Man husker måske at Shirov blev snydt for en VM-kamp.
Nå , men Shirov spillede en masse simultanskak over et par dage, og nogle få stykker vandt, og nogle få spillede remis.
Jeg havde - dog ikke med vilje - forberedt mig til kampen ved at studere Tarrasch-partier fra ca.1896-1920, så jeg var faktisk up-to-date med teorien, som Shirov var så venlig at gå ind i, og så spillede jeg naturligvis ”vores” forstærkning fra dengang, og tog de chancer jeg fik, så det blev remis.
Senere fortalte jeg Shirov at han spillede bedre end Lasker da han sidst var i Næstved i 1919, og Shirov spurgte, om jeg måske var med dengang også?
Så grinede de alle sammen, men det var jeg nu ikke, det var i et tidligere liv.
Ved siden af blev Jonas Nilssons Orangutang (1.b4) krøllet sammen med fantastisk fantasifuldt angrebsspil af Shirov, så den måtte på dyrehospitalet bagefter.

Den ubestridt bedste turnering på Fyn indtil efteråret 2006 var Indslev Skakklubs ”lagkageturnering” (det hedder den ikke men det er det vi husker den på), en lille holdturnering for 4-mandshold en mørk vinteraften i februar ude i forsamlingshuset, hvor skakhyggen og det sociale også finder sin plads, og hvor Lottes lagkage var et aldeles fremragende trækplaster. Oprindelig var det Indslevs tidligere formand der var bager eller konditor, som grundlagde traditionen, og denne ide videregives hermed til andre turneringsarrangører som ønsker deltagere i deres turneringer, da skakspillere nok ofte er for dårlige til at give penge ud, men de er til gengæld nogle store slikmunde hvis den rette forplejning er til stede….

Senere hen har der været nogle flot organiserede turneringer på Fyn, med mange stærke deltagere bl.a. Fynsmesterskabet og endnu stærkere DM i Nyborg, H.C.Andersen Mindgames og senest DM i Svendborg 2015 og 2016.

Det er typisk de samme mennesker som har påtaget sig sliddet med at organisere turneringerne på Fyn!

Læseforeningen afholdt SeniorDM et år, hvor jeg assisterede min gode ven Flemmming Preuss i redaktionen på den politisk ukorrekte og underholdende bulletin.

Nå ja forresten, lige et læserbrev fra This Is Not The BCM, frit oversat

"Kære Onkel Harry.

Forleden aften i skakklubben kom jeg ud for en besynderlig oplevelse som jeg ikke umiddelbart kan se at der er taget højde for i FIDEs regler for skak.

Hvad synes du vi skulle have gjort?

Det startede med at en ukendt spiller fra Næsby der deltager i vores koordinerede skakturnering kom i den uheldige situation at han havde under 5 minutter tilbage af sin tid til resten af partiet, og stillingen på brættet var endog særdeles kompliceret.

Så kiggede han på stillingen på brættet med et udtryk som om han skulle kaste op, og pludselig råbte han "Bella!".
Med lynets hast kom pludselig en stor sort hund bragende gennem døren, løb hen til brættet, lagde forpoterne op på brættet, skubbede alle brikker hid og did, greb begge noteringslister i munden og tissede på skakuret, før den hastigt forsvandt ud af døren igen igen.
Da vi var kommet os over vores forbløffelse, afgjorde turneringslederen at spillerne skulle rekonstruere partiet og fortsætte spillet med et nyt, tørt ur.
Uheldigvis var de 2 spillere uenige om hvor brikkerne skulle stå henne og uden noteringslisterne var der ingen af dem der kunne bevise at de havde ret.
Den ukendte spiller hævdede at han i et muntert øjeblik bare havde råbt efter sin kone i det håb at hun måske ville dukke op og komme med en kop kaffe og 2 småkager til ham, og han var lige så forbløffet over det der skete, som alle andre.
Nogen af de tilstedeværende syntes ikke at tro 100% på hans historie, men ville dog ikke ligefrem kalde ham en løgner.
Imidlertid må jeg dog sige at hvis nogen i fremtiden skal spille med Herr Rasmussen, så hold øje med hunden!
venlig hilsen
den bekymrede skakspiller fra Odense"

Onkel Harry svarer:
Det lyder sandelig som et nyttigt kæledyr!
Jeg har grundigt undersøgt FIDEs regler for skak og kan ikke finde en præcis henvisning til hvad man stiller op når en hund besætter skakbrættet.
Det er helt klart en overset problemstilling, som FIDEs udvalg vedr.skakspillets regler bør tage op og vurdere om der er brug for et særligt afsnit i Regelhåndbogen for at dække sådanne situationer.
De vil formentlig kunne passe det ind sammen med de andre nyttige regler omkring kodeks for påklædning, hvor meget alkohol der må indtages under partiet, "komme for sent-reglen" og dopingreglerne.

Oversætterens kommentar:
Medbring altid godbidder i lommerne, det klarer de fleste situationer med hunde involveret)


"